Enkele activiteiten in de omgeving.

 

Schilderen, fietsen, wandelen, ....

Omgeving

Verblijfsmogelijkheden in de omgeving.

Thermaal
Overal in Hongarije borrelt het onder de grond......er bevinden zich enorme hoeveelheden mineraal-houdend water in de bodem. Vanouds is daar door de Hongaaren gebruik van gemaakt en nergens in Europa zijn zo veel thermaalbaden met geneeskrachtige werking te vinden als hier. Ook in de omgeving van Vékény dus. Een bezoek eraan is een belevenis op zich en lekker "gewoon zwemmen" is er ook altijd mogelijk.

Pottenbakker
Een van de achterburen, onze vriend Mezei Otto is pottenbakker. Hier kunt u kijken wanneer hij bezig is en u kunt het zelf ook proberen. Ook heeft hij een prachtige verzameling antiek aardewerk, traditionele kleding en textiel die hij op verzoek graag laat zien en waarover hij (in het Duits) prachtig kan vertellen.

Pécs
Op ongeveer driekwartier rijden van het atelier vind u Pécs. Pécsis een grote stad en was in 2010 culturele hoofdstad van Europa zijn.

Paardrijden
Op nog geen 10 minuten lopen van het atelier treft u de manage van Endrodi Tibor. Niets heerlijker dan tussen de bedrijven door een ritje op een paardenrug te maken, de omgeving ziet er dan weer heel anders uit!

Natuur
Door het zonnige klimaat en de rust in het gebied zijn er veel mogelijkheden om heerlijk buiten, op locatie, te gaan schilderen. De omgeving verschaft, door het heuvelachtige karakter, steeds weer verrassende beelden en perspectieven, de uitbundige vegetatie is vol kleur en kleurnuances, het lijnenspel van in cultuur gebrachte velden vol druivenstokken, zonnebloemen en mais doorbreekt op een speelse manier de vlakverdeling van de natuur.
Wist u dat?

Grootte van Pécs!

Stad
Pécs de op 4 na grootste stad van Hongarije is met 158.942 inwoners.

Hongaars betaalmiddel !

Geld
De munteenheid van Hongarije Forint is. 1 euro is 297 forint is. (18-04-12)


 

Hongarije,

een kleurrijke belevenis in kunst en cultuur,

verbeeld in een drieluik.


  thema week 2012