Hoe zit die schilderweek 2012 eruit?

 

Hieronder leest u het globale programma....Programma

Programma


Buiten enkele vaste dagelijkse programma- onderdelen hebben we een wisselend excursie programma samengesteld.

Een busje van het taxibedrijf uit de buurt brengt- en haalt ons van- en naar de verschillende locaties.

Het dorp waar het atelier gevestigd is, ligt aan de voet van het grootste natuurgebied van Hongarije. “De Mecsek”. Hoge , beboste heuvels met bronnen en beekjes lenen zich natu- urlijk uitstekend om de ezels neer te zetten en met verf aan de gang te gaan.
Aan de andere kant van het dorp strekken de lagere heuvels zich uit en hebben de meeste inwoners van het dorp hun wijnbouwveldjes en –kelders. Van daar heb je een prachtig uitzicht op het dorp en de omgeving.

We zullen een dag doorbrengen bij de plaatselijke pottenbakker en zijn vrouw. Door hun traditionele leefwijze is er veel te zien, horen, fotograferen en schilderen bij hen. Die dag ver- zorgen zij een lunch voor ons met voornamelijk eigen verbouwde en -
gemaakte producten. Aan het eind van de middag gaan we met hem naar zijn wijnkelder waar we kunnen genieten van de ondergaande zon onder het genot van zijn
eigengemaakte wijn en enkele typische Hongaarse hapjes.

Op een half uurtje rijden van ons dorp ligt het dorp Graboc. Daar ligt de oudste
Servisch- orthodoxe kerk van Hongarije. Schitterend om te bekijken en te fotograferen. De enige mon- nik die hier nog in het klooster woont wil ons graag van alles vertellen over de kerk en de geschiedenis ervan. Een prachtige schilderlocatie!

Aan de andere kant van het Mecsek-gebergte ligt het dorp Nagypall. Daar bezoeken we een galerie en eten met elkaar in de bloemrijke binnentuin van de galeriehouder.

De stad Pecs is een van de zuidelijkste steden van Hongarije en er heerst een typisch medi- terrane sfeer. In de prachtige oude binnenstad zijn o.a. de kathedraal, musea en galeries te bezichtigen. Een dag in Pecs: een bezoek meer dan waard!

Wist u dat?

Vignet voor de snelweg!

Vignet
U van te voren via internet al uw vignet voor de snelweg kunt bestellen. Bestellen

Hongaren in Nederland!

Hongaren
Er meer dan 15.000 Hongaren in Nederland wonen.


 

Hongarije,

een kleurrijke belevenis in kunst en cultuur,

verbeeld in een drieluik.


  thema week 2012